Troonopvolging

Yo Wim-Lex, bro,

 
Alles goed makker? Ik hoop dat je erg genoten hebt van je feestje gisteren. Jullie zagen er stralend uit en gelukkig heeft het weer ook mee geholpen. Ik hoop tevens dat de meiden het ook erg naar hun zin gehad hebben, het zal best een lange zit voor ze zijn geweest. Goed gesproken ook, en je ma had ook vrede met de abdicatie, dat kon je aan haar zien. Nice touch trouwens, dat jij even bij buddy Armin aanwipte. Dat hadden we niet per sé afgesproken, maar toch tof van je.

Anyway, je kan denk ik al een beetje raden waarom ik je een whatsappie stuur. Toen je mij 2 jaar geleden onder het genot van een biertje vroeg of ik je wilde helpen op de troon te komen door je ma in te laten zien dat je er klaar voor was, en je mij daar een tegengunst voor beloofde, had ik nog niet specifiek bedacht wat je voor me kon betekenen. Desalniettemin ben ik de beroerdste niet, en beloofde ik je te helpen en dat ik nog wel wat zou bedenken. Ik zei wel dat je effe geduld moest hebben, want je ma overtuigen ging natuurlijk niet over één nacht ijs. Je weet, het was écht geen makkie. Dagen- en zelfs soms nachtenlang heb ik op haar ingepraat, een goed woordje voor je gedaan en haar laten inzien dat ze ook van het leven mocht genieten en ze genoeg gedaan had en het jouw beurt was. En dat nu je met Máxima getrouwd was en drie prachtige dochters had die tzt ook de boel konden runnen heeft ook geholpen. Ik zag haar nog effe twijfelen, maar toen ik haar nog een gebakkie van Jarreau toeschoof op die mooie zondagmiddag een paar maanden geleden, gaf ze eindelijk toe. Na een stil rondedansje hebben we het uitbundig gevierd nadat ze het officieel bekend maakte op TV.

 
En wat hebben we gelachen over al die maffe dingen die je zou doen als je eenmaal koning was, boy, zou je ma en het kabinet een verrassing krijgen. Gekkigheid natuurlijk, maar het volk had je die avond moeten zien. En dan was gisteren het moment daar. Hard geoefend op je speech, diep nagedacht over de woorden die je zou zeggen, de ceremonie in de kerk en daarna de rondvaart door Amsterdam.
En toen ik gisteren zo naar je zat te kijken, hoe je met het hele gezin je ererondje maakte wist ik ineens wat je voor me kon doen, hoe je me terug kon betalen. Kleinigheidje natuurlijk, maar je zou me wel een groot plezier doen. Ik bedoel, zeg nou toch zelf dat het belachelijk is. Die onzin heeft namelijk nu wel lang genoeg geduurd, dus ik stel voor dat je per 1 juli aanstaande Rotterdam gewoon hoofdstad van Nederland maakt. Deal? Ik zie de aankondiging wel op het nieuws. Mazzel.

 

P.s. Geef Máxima nog maar een dikke pakkert van me en een knuffel voor de kids.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.