Sterrenlogboek 22 maart 2013

Routinematig krab ik het ijs van mijn autoscherm. Het is -0,5C, warm voor de tijd van het jaar. Sinds de invasie van de Zortians en de daarop volgende Ashkraniaanse oorlog die de eeuwige winter inluidde is het klimaat nooit meer hetzelfde geweest. Lente is alleen nog iets wat in de geschiedenisboeken bestaat ook al zou hij technisch gezien gisteren begonnen moeten zijn. Ik droom even weg naar de tijd dat ik mijn verjaardag rond deze tijd vierde met mijn vrienden, waarbij vaak genoeg het warm genoeg was om een wijntje op het balkon te drinken. Een voorzichtig kleurtje op het gezicht omdat er al meerdere zonnestralen op waren gevallen, dekentjes mutsen en handschoenen waren al lang opgeborgen in de kelder en de lentebloemen stonden al vol in bloei. Those were the days. Een half bevroren vinger brengt me terug naar de werkelijkheid en ik staar naar het gat in mijn handschoen. Shit, dat betekent dat ik nieuwe moet hebben. Handschoenen zijn kortgeleden op rantsoen gegaan en zijn alleen nog maar op de bon verkrijgbaar, ondanks dat of misschien mede doordat 80% van de bevolking doodgevroren is in de eerste maanden van de eeuwige winter. Niemand was er op voorbereid, iedereen dacht zorgeloos dat de kou snel weg zou zijn. In het begin leek dat er ook een paar keer op, maar de kou kwam elke keer weer terug. En toen kwamen de griepgolven er overheen. Alhoewel griep, eerder een virus dat de Zortians hadden meegebracht en die snel evolueerde. Op het hoogtepunt waren er wel 10 verschillende virussen actief, en als je aan de ene ontkomen was kon je er donder op zeggen dat je de andere kreeg. Ik slaak een diepe zucht, trek mijn jas wat dichter om me heen en stap in. Ik had geluk, ik had nog net mijn, toen nog tijdelijke, winterbanden op de auto zitten. Nu is het de standaard en als je niet oppast worden ze zo gepikt. Morgen weekend, waar voorspeld is dat de temperatuur weer naar het normale niveau terug zal keren, -10C. Valt nog mee. Ik voorzie 2 dagen weggekropen onder de dekens.
Sterrenlogboek uit.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.