Groenteterrorisme

Wij wonen ‘op stand’ in een keurige wijk van Kralingen. Voornamelijk wat oudere mensen van het goede leven in de flat in een rustige buurt. Maar sinds een aantal maanden hebben we last van een groente terrorist. Met enige regelmatig liggen er in grove stukken gevallen groenten op straat, die overduidelijk vanuit één van de balkons van een hogere etage naar beneden zijn gegooid.

 

Tomaten die lekker uit elkaar spatten, een komkommer in 3 stukken, een verminkte aubergine en ik heb zelfs al een verloren aardappel zien liggen. En dan denk ik bij mezelf, wat bezielt iemand om zo’n onschuldig stukje groente dat in de bloei van zijn leven is en op het punt staat om zijn lot te vervullen, namelijk het bijdragen aan de gezondheid van de mens, op zo’n wrede wijze van het leven te beroven?

 

Verschillende scenario’s schieten door mijn hoofd. Iemand met een groente trauma. Als kind gedwongen door zijn (of haar) moeder om tot snot gekookte worteltjes te eten, niet van tafel mogen ondanks dat de inmiddels koude en dus helemaal niet meer te eten bittere andijvie nog op het bord ligt, of door een zus (en hier spreek ik uit eigen ervaring) met het gezicht in de tomatensoep geduwd met als gevolg vet haar dat de volgende dag hals over kop door moeders gewassen moest worden omdat ze zo niet op school kon verschijnen. En dan bij iedere tomaat die enkele meters lager uit elkaar spatten denken, ” rotzus”, of bij iedere komkommer die in stukken op de stenen neerknalt, “hier heb je je andijvie moeders!”. Een andere mogelijkheid is natuurlijk de vrouw van een sadist die haar dwong om allerlei onbespreekbare zaken met groente te doen. Man inmiddels overleden en de vrouw die nu bij elke aubergine denkt, ” dit doe ik met die kutgroenten van jou!”. Maar het meest aannemelijke lijkt me nog de conspiracy theorie. De overheid heeft onze groente dusdanig gemanipuleerd dat er verborgen cameraatjes en microfoontjes in zitten. En de enige manier om die te vernietigen is om de groente waar ze in zitten van grote hoogte naar beneden te laten vallen op een harde ondergrond zodat de niet van de aardappel te onderscheiden onderdelen verbrijzeld worden. Want stel je voor dat ze straks ineens met een SWAT team voor je deur staan omdat ze er achter gekomen zijn dat je 3 cent afgerond hebt op je belastingaangifte. Je zou microfoontjes nog kunnen vervangen door ziektekiemen, maar dan is op straat gooien niet zo effectief, tenzij je probeert de rest van de buurt om zeep te helpen.

 

Hoe dan ook, het is een interessant fenomeen dat zich vreemd genoeg beperkt tot groenten. Fruit ben ik nog niet tegengekomen. Hopelijk leest de persoon in kwestie die stukje niet. Ik wil niemand op ideeën brengen, zonde van al dat fruit. Is wel zachter, spat lekker uit elkaar. Hmmmm…..

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.